Voetreflexologie

Wat is voetreflexologie?

Voetreflexologie gaat uit van de eenheid van lichaam en geest. De gedachte erachter is dat ziek zijn het signaal is van een verstoorde harmonie in die eenheid. Ziekte kan ontstaan door een negatieve manier van denken of door onderdrukte of onverwerkte emoties.

Hierdoor kan dan geleidelijk een blokkade ontstaan in de energiebanen. Organen, beenderen en weefsels hebben allemaal een reflexpunt op de voet. Door deze punten te behandelen gaat er een stimulerende werking uit naar de desbetreffende organen.

Door de behandeling wordt de zelfgenezende kracht van het lichaam geactiveerd waardoor lichaam en geest weer in balans komen. Het is een veilige en natuurlijke behandelwijze en is geschikt voor iedereen! 

Voetrefexologie helpt bij vele klachten zoals o.a.

  • Spijsverteringsproblemen
  • Hoofdpijn/migraine
  • Slapeloosheid
  • Stress
  • Rugklachten

 

 

 

Behandelen van kinderen


Vanaf jonge leeftijd is massage voor opgroeiende kinderen een ideale manier om hen te helpen bij hun ontwikkeling. Lichamelijk contact is onmisbaar voor een gezonde ontwikkeling. Hoe jonger het kind, hoe dieper en onbewuster de weg in het lichaam gaat. Zowel het lichamelijke, emotionele als het relationele deel worden door de massage gevoed.

Voetmassage is een goede ontspanningsmethode, ook voor gevoelige kinderen. Het helpt ze om beter te aarden, zich bewust te worden van lichaam en geest, zodat ze evenwichtiger opgroeien. Door gerichte liefdevolle aanraking en aandacht, leren kinderen van onze handen allereerst ook respect.

Zij zullen minder stressgevoelig zijn en beter slapen. Met voetmassage stimuleer je ook de verwijdering van afval en gifstoffen, zo stimuleer je ook het zelfgenezend vermogen van lichaam en geest.

Omdat zij vanwege hun jonge leeftijd nog geen diepliggende blokkades hebben kunnen ontwikkelen. werkt een voetreflexmassage vaak uitstekend. Vooral pasgeboren baby's die last hebben van darmkrampen of jonge kinderen met obstipatieproblemen, reageren al na één of twee sessies positief op de behandeling.

Voetreflex kan ook goede resultaten geven bij kinderen met ADHD / Dyslexie en Autisme.

Tevens kunnen ook pubers veel baat hebben bij een voetreflexmassage. Door veranderingen in hun hormoonhuishouding hebben zij veel stress wat vaak met lichamelijke klachten gepaard gaat. (bv, hoofdpijn) Hierbij kan een voetreflexmassage ook goed helpen.

Voetmassage sterkt, maakt minder kwetsbaar, de fysieke en psychische weerstand worden ondersteund, het slaapgedrag zal verbeteren en de concentratie zal worden bevorderd. Het heeft ook een positieve invloed op de verwerking van voedsel.

Voor kinderen duurt de behandeling korter en is minder intensief dan bij volwassenen.